En Çok Yaşanan Android Hataları Kodları Ve Çözümü
Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının canını sıkan Google Play hata kodları, maalesef konu hakkında bilgisi olmayan kullanıcılar için içinden çıkılmaz bir durum halini alabiliyor. Bu hata kodlarının en önemli iki tanesine yer verdik ve teker teker neler yapmanız gerektiğini sıraladık. Böylelikle android cihazınızı kullanırken karşılaştığınız android hata kodları ve çözümleri ile onları ortadan kaldırma şansınızın olacaktır.
Google Play 403 hatası Android hata kodları içerisinde karşılaşma şansınızın en yüksek olduğu error arasında yer alıyor ve her hangi bir uygulama indirme işleminiz sırasında bu indirmenin yasak olduğunu bu hata size belirtiyor. Özellikle aynı android cihazda bir birinden farklı iki Google hesabı ekli ise ve iki hesaptan da ayrı ayrı uygulamalar satın alındı ise karşımıza bu hata çıkabiliyor.
Google Play 403 Hatası çözümü
Google Play 403 hatasını başarılı bir şekilde çözmek için Android cihazınızda bulunan ve inmeyen hatalı uygulamayı Google Play’de bulunan sol menüden diğer hesaba geçiş yaparak kaldırmanız gerekiyor. İkinci Google hesabından alınmış bu uygulamayı başarılı bir şekilde kaldırdıktan sonra ilk kullandığınız Google hesabınıza tekrar geçiş yapabilir ve uygulamayı bu şekilde kurabilirsiniz.
Hatanın bir diğer çözümü ise Google Play Store’da bulunan Ayarlar menüsünden önce ki arama geçmişinizi temizlemek. Eğer bu adımların ikisi de sorununuza çare olmadı ise son çare olarak tamamen yeni bir Google kullanıcı hesabı alabilir ve uygulamayı indirmede bu yeni Google hesabını kullanabilirsiniz. Ya da Google Play Store uygulamasını tekrardan kurmayı da deneyerek oluşturduğunuz hesabınıza tamamen yeni bir Google Play ile erişebilirsiniz.
Google Play 194 Hatası
Google Play 194 hatası Google Play Store üzerinden herhangi bir oyun ya da uygulama indirilmeye çalışıldığında ortaya çıkan can sıkıcı bir durumdur.
Google Play 194 Hatası Çözümü
Google Play 194 hatasının çözümü için biraz zor bir yol izlemek lazım, çünkü mevcut iki adet bir birinden farklı uygulamayı sıfırlayacağız. İlk adımda android cihazın ‘Ayarlar’ kısmının altında ki Uygulamalar kısmı bulunmalı ve burayı en sağa kaydırıp ‘Tümü’ seçeneğine ulaşılmalı. Google Play Store uygulaması bulunduğunda üzerine tıklanmalı ve daha sonra ‘Zorla Durdur’ butonu kullanılmalı. Bu tür uygulamaların ardından da ‘Verileri Temizle’ butonuna gelerek ve tıklayarak devam ediyoruz. Bu işlemi tamamlamanın ardından yine uygulamalar kısmında Google Play Hizmetleri’ne girilir ve aynı işlem onun üzerinde de gerçekleştirilmeli.