ANDROİD CİHAZINIZ İLE YAPABİLECEĞİNİZ 3 ŞEY

Herkes telefonunu tam kapasite ile kullanmak ister fakat yine de telefonumuzun birçoğumuzun bilmediği çok farklı özellikleri var. Her geçen gün yeni uygulamalar çıkıyor ve güncellemeler ile birlikte Android cihazımız da birçok yeni özelliğe kavuşuyor bu yüzden de bütün özellikleri bilmek neredeyse imkansız. İşte hayatımızı kolaylaştıracak ve telefonumuzdan aldığımız verimi arttıracak 3 havalı özellik daha.

Objeleri Tanımlayın

Mesela bir resim gördünüz fakat adı aklınıza gelmiyor. Ya da bir amblem gördünüz ama hangi takımın olduğunu çıkaramıyorsunuz. İşte böyle durumlar için Android cihazınızda kullanabileceğiniz müthiş faydalı bir özellik mevcut. Google Goggles ile bir objenin, sanat çalışmasının ya da ürünün resmini çekin ve taratın. Uygulama sizin için o objeyi tanımlayacaktır. Uygulama her geçen gün daha da geliştirilmekte ve yakında örneğin yolda bir ayakkabıyı beğendiğinizde çekip taratacağınız fotoğraf sonucunda o ayakkabın markasına kadar ulaşabileceksiniz. Aynı zamanda ünlüleri ya da şehirlerin meşhur noktalarının da isimlerini bu uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Google Goggles tamamen ücretsiz bir uygulama.

Telefonunuzu Tarayıcı Olarak Kullanın
Her zaman etrafınız da tarayıcı olmayabilir ya da tarayıcı etrafındaki kalabalığa girmek istemeyebilirsiniz. Bunun için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz TurboScan, CardScan ya da CamScanner gibi harika uygulamalar mevcut. Mesela bu uygulamalardan TurboScan ya da CardScan ücretli fakat benim favorim olan ve küçük çapta işlerinizi hızla halledebileceğiniz CamScanner ücretsiz. CamScanner sayesinde tarattığınız dosyalarınızı boyutlarını istediğiniz gibi ayarladıktan sonra pdf formatına çevirerek aynı program üzerinden kolayca paylaşabilirsiniz.

Cebinizdeki Su Terazisi
Özellikle tamirat işlerinde ve denge hesaplamalarında ihtiyaç duyduğumuz cihazlardan biri de su terazisi. Her zaman yanımızda su terazisi taşıyamayız fakat bu bir sorun değil çünkü şu terazisi uygulaması da en az bir su terazisi kadar verimli çalışıyor. Bu konuda 10 milyonun üzerinde indirilmiş olan Bubble Level’ı kesinlikle tavsiye ederim. Kullanımı çok kolay ve ücretsiz olan Bubble Level hayatınıza büyük kolaylık katacak.