WordPress Sitenizin Hızını Artıracak Bilgiler
Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda sizlere WordPress’in en büyük problemi olan Hız ile alakalı Bir kaç tüyo vereceğim,

Site hızınızın iyi olması, arama motorlarında yükselmeniz için önemli bir kriter. Bu kritere dikkat etmeniz elbette tek başına sitenizin arama motorunda yükselmesini sağlamaz. Ama ziyaretçilerinizi kaybetmek istemiyorsanız, sitenizin hızını optimize etmeniz gerekiyor. Bu anlamda wordpress sitelerinin kullanabileceği birçok eklenti mevcut. Ancak hızı arttıracağım diye birçok eklenti kullanmak, sunucu yanıt süresini yükselmektedir. Buda sitenin beş saniyenin üzerinde bir açılış performansı göstermesine neden olur.

Kullanmamanız gereken eklentiler…

Sitenizin hızını yükseltmek için Script gzip, gzip ve wp super cache eklentileri kullanmanız gerektiğinde birçok makale okursunuz. Ama bizim makalemizde asla sunucu yanıt süresini yükseltecek eklenti tavsiyeleri yapılmayacak. Site hızının düşmemesinin en büyük nedenlerinden biri, eklentilerle veritabanının birçok sorguyu çalıştırmasıdır. Bunu Google pagespeed insight analizinde görebilirsiniz.

Ne yapmalısınız?

Yukarıda ki eklentileri asla kullanmayınız. Bunun yanında gereksiz olan bütün eklentileri silmeniz gerekecek. Sitenizin cache özelliğini aktif etmeniz için w3 total cache kullanmanız yeterlidir. Ayrıca bu eklenti sayesinde, Script Gzip ve Gzip eklentisinin yaptığı işi de yapabilirsiniz. Eklentinin ayarlarında yer alan gzip ve script özelliklerini aktif etmeniz yeterlidir.

 

Js ve CSS dosyaları optimize edin!

Pagespeed İnsight analizi sonrasında sizlere optimize edilmesi gereken js ve css dosyaları söylenir. Bu dosyaları tek tek FTP yöntemiyle bilgisayarınıza indirin. Daha sonra Js ve Css sıkıştırma sitelerinde, dosyaları sıkıştırın. Tekrar sunucunuza yollayın. Sitenizin hızının yükseldiğini göreceksiniz.

Diğer optimize edilmesi gereken noktada, resimlerdir. Resimlerin optimize edilmesi için Wp Sumush it adında bir eklenti kullanmanız gerektiği söylenir. Hiçbir işe yaramayan bu eklentiyi sakına kullanmayın. Bunu yerine Jpegmini programını indirin. Resim klasöründe bulunan tüm jpeg resimleri bu programlara sıkıştırın. Farkı göreceksiniz.