Android 7.1.2 güncellemesi yayınlanmaya başlandı
Android 7.1.2 güncellemesi kullanıcılara sunulmaya başlandı. Ancak bu telefonlar bu güncellemeyi alamayacak!

Android 7.1.2 güncellemesinin ikinci beta sürümünden birkaç hafta sonra  nihai sürümü piyasaya çıktı. Raporlara göre, güncelleme şu an için Nexus Player ve Pixel C’yi destekliyor ancak, diğer cihazlar için de yakında yayınlanacak .

1491211515_android-7.1.2.png

Android 7.1.2 güncellemesi çok fazla büyük bir güncelleme değil ve  hepsi kullanıcılara hata düzeltmelerinin yanı sıra, küçük geliştirmeler sunuyor ve büyük yeni özellikler içermiyor. Ayrıca Motorola Nexus 6 ve HTC Nexus 9 modellerinin bu güncellemeyi almayacağını unutmayalım.

Şu aralar teknoloji gündeminin odak konularından birisi de Andorid O. Yani yeni nesil Android sürümü. Google’ın mobil işletim sistemi üzerinde yapacağı yenilikler büyük bir merakla beklenmekte. Fakat Android O’nun çıkışına hiç de az bir süre olmadığının da farkındayız. Dahası bu güncellemenin hali hazırda kullanımda olan cihazlara ne zaman geleceği de bir başka soru işareti. O yüzden şimdilik en iyisi elimizdeki Nougat versiyonlarıyla idare etmek gibi görünüyor.

Google bir süredir yeni Android Nougat sürümü üzerinde çalışıyordu. Android 7.1.2 ismi ile geçtiğimiz günlerde beta aşaması başlatılan yeni Android versiyonunun tam sürümü de yayınlandı. Şimdilik sadece Nexus Player ve Pixel C modeller için yayınlanan güncellemenin kısa süre içerisinde diğer cihazlara da gelmesi bekleniyor.

Android Nougat 7.1.2 güncellemesi, öyle abartılacak bir büyüklüğe sahip değil. Yani güncelleme ile gelen önemli bir yenilik yok. Hatta hiç bir yenilik yok desek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira bu güncelleme Google’ın da onayladığı üzere var olan hataları düzeltmeye yönelik bir güncelleme. O yüzden öyle büyük beklentiler içerisine girmemenizi öneririz.

Öte yandan Android Nougat 7.1.2 sürümünün çıkış takvimi de henüz açıklanmış değil. Büyük bir ihtimal birçok akıllı telefon üreticisi bu güncellemeyi es geçecektir. Yine de bekleyip göreceğiz.